undefinedPřemýšleli jsme nad otázkami i zajímavými připomínkami, které jste nám napsali do poznámek u anketních formulářů, během vyplňování dotazníků našeho průzkumu. Podle těchto otázek jsme usoudili, že by bylo dobré, kdyby existovalo fórum o zlatě - místo, kde bychom si my - Češi a Slováci mohli vzájemně poradit i pokecat ohledně zlata a drahých kovů.

Začali jsme hledáním na internetu. A výsledek? Nalezlo se opět nepřeberné množství propagačních stránek různých prodejců investičního zlata, jejichž vynalézavost a umění marketingu snad nezná mezí. Nutno říci, že v jednom případě jsme si už málem mysleli, že jsme nezávislé fórum našli. O to větší bylo naše zklamání, když jsme zjistili, že uvedené fórum si vytvořila jedna ze zájmových skupin přeprodávající investiční zlato a stříbro, zřejmě za účelem pokrytí požadovaných klíčových slov. 

Náš diskuzní portál o zlatě v současnosti obsahuje tři hlavní kategorie, ve kterých můžeme společně debatovat o obecných tématech (historie zlata, věda a technika...), špercích (výběr, opravy...) i investování. Diskuzi jsme vytvořili pomocí populárního a řadou uživatelů prověřeného systému Simple Machines Forum (SMF), který jsme maličko pozměnili do strohé a doufejme, že i více přehledné podoby.

Pomalu tak pokračujeme ve své snaze vybudovat z ozlatu.cz komunitní portál pro lidi, které zajímá zlato a drahé kovy obecně, portál pro poučení, zábavu i věcnou diskuzi. K další práci nás, místo mamonu a touhy přeprodat lidem zlato, motivuje zájem o historii, kulturu a aktuální dění ve spojitosti se zlatem. Budeme rádi, když nám i nadále zachováte svou přízeň.

Fórum naleznete na adrese forum.ozlatu.cz

Michal Rost