undefinedNajít vhodné místo a okamžik pro žádost o ruku není snadné. Vyznání lásky se neobejde bez třesoucího se hlasu, slz v očích, pocitu štěstí a zásnubního prstenu. Dlouho očekávaná chvíle je tady. Ženy se nemohou dočkat dne, kdy se jejich milovaný rozhodne k nejdůležitějšímu kroku v životě. Zpečetění lásky symbolizují zásnubní prsteny. Věřte, že jeho výběr není snadný. Musí být přeci perfektní, unikátní a originální, stejně jako láska dvou zamilovaných. Jak tedy zvolit design prstenu, barvu kamene a vhodnou velikost? Faktem je, že by měl muž svou budoucí ženu dokonale znát. Jen tak vybere jedinečný šperk. Neměl by zapomenout ani na krásnou dárkovou krabičku.

Výběr prstenu pro nevěstu

Když přijde čas koupit zásnubní prsten, muži znejistí. Jak se tedy správně rozhodnout? Měl by si uvědomit, že by prsten neměl působit obyčejně. Vždyť zásnubní prsten darují své vyvolené jen jednou za život. Vždy záleží na životním stylu partnerky, zda je sportovní typ anebo spíše konzervativní. Mnohé ženy si potrpí na tradiční zlaté prsteny s kamínky. Náročnější dámy určitě ocení zásnubní prsten s briliantem. Milovnice chladnějších odstínů by měly zvolit platinu anebo bílé zlato. Žluté a růžové zlato patří na prstíček nevěsty prahnoucí po teplejším odstínu. Kombinování kovů a kamínků přináší originalitu. 

Zkušenost s výběrem zásnubního prstenu

undefinedPo dlouholetém vztahu zpečetěného dvěma dětmi, se můj bratr rozhodl požádat svou milovanou o ruku. Neustále žadonila o svatbu. Napříč ne příliš růžové finanční situaci se rozhodl koupit překrásný stříbrný prstýnek. Budoucí nevěsta se rozplývala blahem. Bylo jí jedno, že není ze zlata. Vždyť přeci dvě zlatíčka, chlapce a holčičku, už mají. Vše si vynahradili při výběru snubních prstenů ze žlutého zlata.

Trochu jinak vzpomíná na své námluvy kamarád Tomáš, který se bez předešlého sondování vypravil do klenotnictví pro zásnubní prsten z bílého zlata v touze svou vyvolenou překvapit. Ve snaze vybrat ten nejkrásnější prsten však zapoměl prodavačce sdělit, že se jedná právě o prsten zásnubní. Dnes s úsměvem vzpomíná na to, jak klečel před svou milou, žádal ji o ruku a uslyšel překvapený výkřik: „A kde je ten kámen?!“.

Platina versus zlato?

Bílý kov s chladným leskem, kde vynikne nejlépe diamant, to je platina. Pokud tedy toužíte mít prsten s diamantem z kovu ze všech nejcennějších, máto rozhodnuto. Platina patří mezi velmi odolné kovy. Navíc je hypoalergenní a ani po mnoha letech nemění svou barvu. Všestrannost zlata nejde popřít. Známe žluté, bílé, růžové i netradiční zelené zlato. Obliba žlutého zlata je nesmrtelná. Populárním se stává oslňující bílé i romantické růžové zlato. V tomto ohledu záleží na životním stylu a vkusu nevěsty. Některé ženy dávají přednost přepychu, velkolepému vzhledu, masivnímu kamenu, jiné naopak tradičnímu kouzelnému prstenu s diamantem.

Michaela Hajdová

Fotografie prstenů: Eppi.cz